A fotó fényesebbik fele

Így néz ki egy 37 éves Nikon DSLR

2017/03/07. - írta: Budai Petur

(Ezt figyeld!)

Pedig akkor még nem is gyártottak digitális gépet.

1980_nikon_dslr.jpg

Mit tesz egy kis sufni-tuning? Például digitális tükörreflexest a 80-as évek legelejéről. Robin Guymer ugyanis az 1980-ban kiadott, filmes Nikon FE tükrös gépéből barkácsolt DSLR-t, amihez persze félig ki kellett beleznie egy Sony NEX-3-at is. A digitális Sony gép szenzorát némileg kiemelte és a filmkapuba illesztette, pont a filmkocka helyére, az előlapjától megfosztott Sony MILC-et pedig a Nikon SLR hátlapjára applikálta, és már kész is volt a közel negyven éves alapokon nyugvó DSLR, aminek digitális lelke (a NEX-3) 2010-ből származik.

1980_nikon_dslr2.jpg

A különös "frankensteini szörny" így 14,2 megapixelt tud egy APS-C szenzoron, sőt tökéletesen működik az élőkép és a videó felvevő funkciója is, amit még készítője sem remélt, amikor belekezdett a bütykölésbe.

Guymer az alábbi videóban mutatja be részletesebben a gépet:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr3412320833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása