A fotó fényesebbik fele

Egyre kevesebb fényképezőgép fogy

2016/12/12. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

De nem kell temetni.

miggo_pictar2.jpg

Évek óta töretlen a fényképezőgép eladások apadása, és úgy tűnik a következő években is egyre kevesebb fotómasina talál majd gazdára - leszámítva a mobiltelefonokat. Legalábbis ez derül ki a PhotoRumors által közzétett grafikonból, melyet a Credence Reserch piacelemző cég készített. 

Mielőtt megsajnálnánk szegény fotócikk gyártó cégeket, érdemes jobban szemügyre venni az ábrát, ugyanis a csökkenő eladások mellett erőteljesen növekvő bevételeket jósolnak. Ennek persze örülhetnénk, de kicsit belegondolva két dolgot jelenthet: egyrészt az eladott fényképezőgépek zöme magasabb kategóriás modell, másrészt drágább lesz mint korábban.

A drágulást az elmúlt időszakban is több cikk érintette. Legutóbb például a Nikon jövő év elejére kiadott német árlistáján szörnyűlködhettünk, ami előrevetíti, hogy 2017--ben idehaza is mélyebbre kell majd nyúlnunk a pénztárcába ugyanazokért a Nikon termékekért. A drágulás egyébként nem csak ennéo a cégnél volt érezhető, a nemzetközi piacon nemrég emelt árat a Sony és a Pentax, sőt jövőre a Sigma is erre készül.

(forrás: PhotoRumors.com)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr612042505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása