A fotó fényesebbik fele

Infrában forgott a videóklip

2016/10/10. - írta: Budai Petur

(Ezt figyeld!)

Egy olcsó, átalakított DSLR-t használtak a felvételhez.ryan_o_neil_video.jpg

Az infravörös színtartományban vették fel Ryan-O'Neil Sunday Morning című dalának videóját, de ha valaki azt képzeli, hogy ehhez irdatlan drága technológiára volt szükség, akkor téved. Az infra tartomány a fotózásban is viszonylag olcsón elérhető, így nem csoda, hogy napjaink videós DSLR-jeivel sincs szükség hozzá komoly technikára.

Egy Full HD felbontást és 60 fps sebességet produkáló fényképezőgép volt a legfontosabb eszköz, amit egy Nikon D3300-ban talált meg a klip készítője Steve Gong. A gépet kicsit át kellett alakítani, ugyanis a szenzor előtti szűrő nem engedi át az infravörös tartományt. Ezt házilag operálták ki belőle és egy mikroszkóp tárgyüveggel helyettesítették. Ezután már csak egy viszonylag olcsó IR szűrőre volt szükség az objektív elé, ami 720 nm fölött minden fényt átenged, vagyis az infravöröset és ahhoz közeli tartományt. Az eredmény egy érdekes színvilágú videó lett, ami lentebb látható.

(forrás: Petapixel.com)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr3711786039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása