A fotó fényesebbik fele

Melyik a világ legnépszerűbb DSLR-je?

2016/10/06. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

És cserélhető objektíve?canon_q_mark.jpg

Nem eladási adatok, inkább a weben található fotók gyakorisága alapján készített statisztikát az explorecams.com a világ 50 leggyakoribb digitális tükörreflexes fényképezőgépét sorrendbe állítva. 11,7 millió fotó adatainak elemzése alapján a legnépszerűbb a Canon EOS 5D Mark III, melytől több mint 460 ezer képet találtak. Nem meglepő, hogy a legtöbbjüket a kitobjektívként hozzá megvásárolható EF 24-105mm F4L IS USM-mel készítették.

Második helyen egyszerűbb változata a Canon EOS 6D végzett ugyanezzel az objektívvel, míg harmadik elődje, az EOS 5D Mark II lett, szintén a 24-105mm-t preferálva.

Érdekes módon az első tízben hét Canon DSLR található, és három Nikon tükrösnek jutott még hely. Utóbbiak közül a D7000-es sorozat régebbi tagjai viszik a pálmát az AF-S 18-105mm-es kitobjektívükkel.

A 22. helyig csak a kép nagy DSLR gyártó modelljei váltogatják egymást, itt lép be a képbe a Sony az A6000-es MILC fényképezőgépével (~88 300 fotó), és az első harmincba befért a Fujifilm X-T1 és Sony A7 Mark II is.

A részletes statisztika itt olvasható.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr9611774751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása