A fotó fényesebbik fele

Sok ezer követőt gyűjtött a trendi alkoholista

2016/10/04. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Pedig nem is létezett.addiction_aide.jpg

Louise Delage két hónapja jelent meg az Instagramon, és ez alatt rendszeres kép és videó posztjaival több száz ezres nézettséget, 44 000 követőt és 50 000 lájkot szerzett. Szelfijei egyik alap motívuma volt, hogy rendszeresen feltűnt körülötte valamilyen alkoholos ital is a képen.

Aztán most kiderült, hogy Louise nem is létezik. Mármint a képeken lévő lány nem ő, csupán egy fizetett modell, az az élet pedig amit ezen keresztül követőinek hazudott, egy francia ügynökség a BETC torz tükre a világra. A marketing cég megbízója egy szintén helyi, függőség ellenes segélyszervezet, az Addict Aide volt, akik "Like My Addiction" (kb. "lájkold/kedveld a függőségemet") című kampányuk részeként találták ki a kamu Instagram regisztrációt, akik a fiatalok körében elterjedt alkoholizmusra akarták felhívni vele a figyelmet.

A szervezők szerint nem mindenki dőlt be a kampánynak, de a többség igen, mivel csak egy csinos lányt láttak irigylésre méltó élettel.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr4811767001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása