A fotó fényesebbik fele

Drónszemünk lesz az Epson szemüvegével

2016/09/09. - írta: Budai Petur

(Újdonság)

A Moverio BT-300 arcunkba tolja a kamerás drón képét.epson_moverio_bt-300_smartglasses.jpeg

Az Epson tegnap jelentette be, hogy Moverio BT-300 típusú kiterjesztett valóság szemüvegével valós időben nyomon követhetjük drónunk kamerájának képét és repülési adatait. A cég a kínai DJI-al közösen fejlesztette ki hozzá a DJI GO szoftvert, mely így csak a kínai drónmogul Phantom, Inspire és Matrice modelljeivel, valamint az Osmo kézi gimballal és kamerával kompatibilis, egyben a szemüveg mostantól a DJI drónok hivatalos kiegészítőjének számít.

Átlátszó lencséket kapott, így a külvilág is látható, a kamera képe pedig egy kiegészítő OLED monitoron keresztül figyelhető, mely 1280 x 720 képpontos. A BT-300-ban egy 5 megapixeles minikamera is helyet kapott. A BT-300 így egy kiterjesztett valóság (AR) eszköz, egyben a világ legkönnyebb ilyen jellegű okos szemüvege.

Valószínűleg év végén kerülhet forgalomba 800 dollár körüli áron.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr4811689911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása