A fotó fényesebbik fele

Samyang 35mm F1,2 ED AS UMC CS és 35mm T1,3 ED AS UMC CS

2016/08/01. - írta: Budai Petur

(Újdonság)

A Samyang öt héten át minden hétfőn egy új objektívvel lepi meg a nagyérdeműt, sőt ma kettővel.samyang_35mm_f12.jpg

E hétre a 35mm F1,2 ED AS UMC CS-t tartogatta nekünk a koreai Samyang, mely korábbi társaihoz hasonlóan manuális élességállítású objektív lesz, és sajnos csak APS-C szenzoros MILC gépeken használható. Ezek szerint látószöge inkább egy 53-56mm-es kisfilmes optikának felel majd meg, fényereje viszont kimagasló lesz. A gyártó tervei szerint Sony E, Mikro4/3, Fujifilm X és Canon M csatlakozós változatban kerül a boltokba.

Az objektív egy ikertestvért is kap a 35mm T1,3 ED AS UMC CS, ami gyakorlatilag ugyanez az objektív videós változatban, finoman mozgó, fogazott élességállító, és fokozatmentes rekeszgyűrűvel.

Mindkét objektív 9 lencsés, köztük ED és aszférikus lencsetaggal, UMC (Ultra Multi Coating) bevonattal, és 9 lamellás rekesszel, mely F16-ig szűkíthető.. Közelpontjuk 38 cm, frontlencséjük elé pedig 62mm-es szűrők csavarhatók. 

Mindkettő szeptemberben kerül forgalomba. A fotós (F1,2 fényerejű) változatért 450, a videós verzióért 500 eurót kérnek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr898928382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása