A fotó fényesebbik fele

1000 mm-es szupertele a Canontól?

2016/06/06. - írta: Budai Petur

(Pletyka)

Egyelőre csak a szabadalmi bejegyzése történt meg.canon_800mm_f56l_usm.jpg

A szabadalmi bejegyzéseket árgus szemekkel figyelő Egami kiszúrt egy érdekes japán bejegyzést a Canontól. Múlt hét végén egy 1000mm-es teleoptika adatai jelentek meg a szabadalmi oldalon. Annyi tudható róla, hogy DO (diffraktív optikai elem) lencsetagot is tartalmaz, fényereje pedig 1:5,6. Nyilván fullframe szenzoros DSLR-eken is használható majd, tehát a neve valószínűleg EF 1000mm F5,6L DO lesz. Ultrahangos fókuszmeghajtásról és stabilizátorról egyelőre nincs hír.

A fix gyújtótávolságú objektív - amennyiben tényleg megjelenne -  egyedi színfoltja lenne a Canon kínálatnak, mivel a legnagyobb sorozatgyártott szuperteléjük jelenleg az EF 800mm F5,6L IS USM (fenti képen). A 4,5 kilós, közel fél méter hosszú optika 13 ezer dollárba kerül. Az új, 1000mm-es teleobjektív valószínűleg drágább lenne ennél. Van a cég kínálatában egy 1200mm-es monstrum is, de ezt csak külön megrendelés alapján gyártják le, és alig pár darab létezik a világon. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr978783122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása