A fotó fényesebbik fele

Cseppet vesztességes a Sony

2016/05/05. - írta: Budai Petur

(Piac)

Az elmúlt évet enyhe lejtmenettel zárták a képalkotó eszközök piacán.sony_sales_2015.jpg

A Sony közzétette tavalyi, teljes üzleti évre vonatkozó eredményeit. A cég összességében 1,3%-os mínusszal zárt, melyet jobbára a mobilpiacon elszenvedett 20%-os veszteségüknek köszönhetnek. Jól zártak viszont a játékok és azokhoz kapcsolódó hálózati szolgáltatások (+11,8%), valamint a zene biznisz (+10,4%) terén.

A képalkotó eszközök piaca már évek óta lejtmenetben van, így nem csoda, hogy 2015-ben 1,7%-os veszteséggel zárták ezt a szegmenst, a korábbi év 723,9 milliárd yenes értékesítése helyett most "csak" 711,2 milliárd csengett a kasszában. Ez nem is olyan vészes csökkenés, ha azt vesszük, hogy fényképezőgépekből 8,5 millió helyett 6,1 milliót adtak el, ami viszont több mint 28%-os csökkenés. Ez azt jelzi, hogy bár jóval kevesebb Sony gépet vettek a vásárlók, de amiket leemeltek a polcról azok drágább gépek voltak. A Sony is ezeknek az okoknak tudja be a veszteséget. Jelentésük szerint egyrészt szűkül a piac, másrészt a vevők a magasabb kategóriás készülékeket keresik. 

A cég jövőre a szenzorok fejlesztésére, illetve az autós kamerák piacára akar jobban koncentrálni.

Címkék: sony piac
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr928688742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása