A fotó fényesebbik fele

Markolat teszi a DSLR-t

2016/04/20. - írta: Budai Petur

(Újdonság)

A Miggo szerint egy szimpla markolattól lesz tükörreflexes az iPhone.

miggo_pictar.jpg

A táskákat, tokokat, pántokat és egyéb fotós kiegészítőket forgalmazó Miggo nemrég Kickstarter kampányt indított Pictar nevű termékének, mely egy iPhone 6 sorozathoz tervezett markolat. Gyártója szerint ez a legjobb, amivel nem is nagyon tudok vitatkozni, hiszen nem csak egy szimpla szorongatnivalóról, hanem kezelőszervekkel is ellátott kiegészítőről van szó. Találunk rajta egy exponáló gombot, melynek félig lenyomott állása ugyanúgy aktiválja az autofókuszt és a fénymérést, mint a fényképezőgépek esetén. Aztán találunk rajta egy (digitális) zoom, és egy expozíció korrekciós gyűrűt is, valamint egy szelfi gombot, és egy "okos" (smart) tárcsát. Utóbbihoz többféle funkció beállítása rendelhető. Tetején egy elektronikus kapcsolat nélküli vaku, vagy LED fény tartó talp található. Ez mind szép és jó, bár a cég nem kis túlzással a "DSLR your iPhone" szlogennel próbálja eladni a markolatot.

Aki támogatni akarja a terméket, legkevesebb 70 dollárért juthat majd hozzá a Pictarhoz, egy csuklószíjhoz, puha tokhoz és a hozzá járó kamera szoftverhez.

A kitűzött 100 ezer dollárból eddig 14 ezer gyűlt össze, de még van idő összetennetek amitek van. Itt lehet beszállni.

miggo_pictar2.jpg

miggo_pictar3.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr178648084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2016.04.21. 16:13:18

Őszintén szólva a legjobb mobilok már elég közel kerültek a belépő DSLR-ekhez.

Kiváncsi vagyok mit fognak lépni a nagy kamera-gyártók, ha telítődik a piac.

Azon kívül hogy behal a gép mi értelme cserélni egy páréves Nikon 3100-ast?

Lehet hogy jól számol ez a cég, és inkább ruháznak be valami ilyen félszerzetbe...
süti beállítások módosítása