A fotó fényesebbik fele

Tesztpadon az Olloclip 4-in-1 mobiltelefon előtét készlete

2016/04/04. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Ha kevés az, amit fix mobilos optikánk nyújt, megtoldhatjuk négy felpattinható lencsével.

olloclip_4in1_lenses.jpg

A mobiltelefonok elég komoly hátránya, hogy jobbára csak fix, nagylátószögű optikával szerelik őket. Aki azonban egy kicsit komolyabban gondolja a mobilos fotózást már rég felfedezte magának az előtét lencséket. Az amerikai Olloclip cég már régóta gyárt ilyesmiket, főleg iPhone és Samsung Galaxy S telefonokhoz.

A gsmarena.com most alaposan letesztelte az egyik csomagjukat, az iPhone 6-os szériára feltehető 4-in-1 szettet. Ez egy felhelyezhető műanyag közdarabot, egy szintén műanyag tartót és két kis előtét optikát tartalmaz. Jobban mondva négyet, hiszen a közdarab két végébe beépítettek egy 10x és 15x-ös nagyításra képes makró lencsét is - az már eleve kettő. A két további előtéttel jobb ráközelítést adó, kisebb teleobjektívet, illetve épp ellenkezőleg, nagyon széles látószöget nyújtó halszem optikát kapunk. 

A teszt szerint használatuk romlik a képminőség (naná!), viszont egész jól el lehet velük játszani, hiszen végül is kiszélesítik mobilos kameránk képességeit. Ha erre vágyunk kb. 80 euróért szerezhetjük be a készletet. A minőségről pedig mindenki maga is meggyőződhet, hiszen a tesz mellé egy rakás teljes felbontású mintafotó is került a végeredményről.

Az Olloclip termékek tudtommal hazánkban is kaphatók.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr998558558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása