A fotó fényesebbik fele

6K videót tudó gép jön a Panasonictól?

2016/02/26. - írta: Budai Petur

(Pletyka)

A Pana kábé az első volt, aki 4K fényképezőgépet tett le az asztalra, úgy két éve a GH4-et. Nyilván több év múltán már nem lenne semmi buli egy újabb 4K gépben, úgyhogy szárnyra kaptak a pletykák.

panasonic_6k.jpg

A japán Nikkan weboldal nyomán több site is megírta, hogy következő cserélhető objektíves kompakt (MILC)  csúcsgépük valószínűleg egy 6K videót tudó gép lehet, talán a Lumix DMC-GH5.

A fényképezőgép 30 fps sebességű 6K videóra lehet képes, ami elég komoly teljesítmény, hiszen minden pillanatról több tucat 18 megapixeles állókép között is válogathatunk. A csúcs felbontás mellett megmaradna a 4K is, melyet 60 fps sebességgel hozna a gép, ha igazak a pletykák.

Az új felbontásbajnokot a Photokinára remélik az álmodozók, vagyis szeptemberben jelenthetik be, és 2017 márciusig (a 2016-os üzleti éven belül) kerülhet a boltokba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr358422366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása