A fotó fényesebbik fele

A DPReview megörült az X-Pro2 videójának

2016/02/08. - írta: Budai Petur

Szó sincs arról, hogy kiemelkedő lenne a Fujifilm csúcsgépének videó képessége,.de végre beérte az átlagot, ami akkora szó, hogy DPReview külön posztot szentelt neki. A nyomukban mi is.

fujifilm_x-pro2_02.jpg

A Fujifilm négy évvel korábban megjelent X-Pro1 modellje elég mostohán kezelte a videofelvételi funkciót. Volt ugyan már Full HD felbontás, de szinte semmilyen beállítási lehetőséget nem kaptunk. Az 1080 soros felvételen kívül annyi volt az újdonság, hogy 10 helyett 30 percet is felvehettünk. A cég azóta megjelent modelljeiben is sem kényeztették el a vásárlókat a szuper mozgókép móddal.

A nemrég bejelentett X-Pro2-ben ugyan nem kaptuk meg a várva várt 4K felbontást, viszont végre azon a szinten van a videó képesség, ami alapszinten elvárható egy ilyen géptől. Több beállítás, köztük 24-60 fps frissítési sebességek, külső mikrofon csatlakozás. A 38 Mb/mp-es mintavétel nem valami komoly, de a mellékelt tesztvideó alapján jó minőséget várhatunk, ami még magasabb érzékenységnél (ISO6400) is kellemes. Persze ha újra 4 évet kell várnunk az utódra, akkor ez nemsokára kevés lesz egy csúcsgéphez mérten.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr1008370968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása