A fotó fényesebbik fele

Eladó a Leica fele

2017/08/03. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Már jelöltek is vannak a német cég részvényeire.leica_m10_2.jpg

Áruba bocsátották a Leica 45%-os részvénycsomagját, így akár egyetlen befektető megszerezheti a cég közel felét. A maradék 55% az osztrák Kaufmann család tulajdona, melynek tagja, Andreas Kaufmann (a jelenlegi elnök) szerint hosszútávú terveik vannak a Leica jövőjét illetően. A világ egyik legöregebb fényképezőgépgyártójának számító vállalat sok társával ellentétben túlélte ugyan a japán digitális gépek dömpingjét és egyfajta luxus brandként tartják számon napjainkban, de bevétele a vezető gyártók töredéke. Az idei évre bruttó 70 millió eurós összbevételt jósol magának.

Az új részvényes személyére egyelőre csak találgatások vannak. A Reuters legesélyesebbnek a Blackstone befektetési csoportot tartja, de szóba került vevőként a Zeiss, sőt a Huawei neve is.

Címkék: üzlet piac leica
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr2812716848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása