A fotó fényesebbik fele

Már az UHD akciókamerák uralják a piacot

2017/05/24. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Tavaly majdnem minden második eladott akció kamera 4K-t tudott.

action_cameras_2016.jpg

A Technavio friss piaci elemzése szerint szárnyal az akciókamerák eladása. 2021-ig 15%-os növekedést várnak ebben a szegmensben, 5,81 milliós éves eladással.

Érdekesség, hogy tavaly már több 4K (UHD) kamera fogyott mint Full HD, és ez a jövőben csak nőni fog. Az összes eladás közel 47%-a volt UHD felbontású kamera, melyet előszeretettel használ a média is, például sportközvetítéseknél. A következő 5 évben 18,74%-os növekedés várható az UHD felbontású képrögzítők között, és mintegy 3,26 milllió kamera lesz majd ilyen felbontással megáldva.

A Full HD kamerák aránya 2016-ban 34,72%-volt, a következő években pedig 16,63%-os növekedésüket jósolják. A 4K készülékeknél jóval kevesebbet, de így is 2,2 millió eladott darabot várnak tőlük 2021-re. Ezek az eszközök elsősorban az ipari és biztonsági szegmensben számítanak naprakésznek. 

A HD kamerák arány alig haladta meg a 14%-ot és 2021-ig a kereslet fokozatos csökkenését várják tőlük (3,45%-os éves növekedés mellett). Elsősorban az ázsiai piac az, ahol még igény mutatkozik ezekre az olcsó videó felvevőkre.

A kis felbontású (SD) kamerákon már évek óta túllépett a piac. Tavaly mindössze 4%-át tették ki az összeladásoknak, és az előrejelzésben sem osztottak nekik lapot, szóval míg a HD kamerák a "kikopó", ezek már a "kikopott" kategóriát képviselik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr8312536849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása