A fotó fényesebbik fele

Kicsit erősödött a fényképezőgép piac

2017/05/02. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

2017 első negyedében.cipa_market2017.jpg

A japán fényképezőgépipari szövetség (CIPA) közzétette a 2017 első negyedévében mért, egész világra kiterjedő eladási adatait. Eszerint a digitális fényképezőgépek összeladása egy kicsivel jobb mint az előző év hasonló időszakáé, ami kb. 2,5%-os emelkedést jelent.

Az eladásokat jobbára a cserélhető objektíves gépek húzzák, ahol 2016-hoz képest, ahol közel 6%-os volt az emelkedés, és ezek a fényképezők mára a teljes eladás 45%-át teszik ki. A beépített objektíves (kompakt) készülékek eladása alig érezhetően (0,02%) romlott a tavalyihoz képest.

Az eredményhez azért hozzátartozik, hogy 2015-höz (és főleg a korábbi évekhez) viszonyítva még ez az enyhe emelkedés is komoly visszaesésnek számít, hisz míg az idei első negyedévben közel 6 millió, addig két éve ugyanennyi idő alatt majdnem 7,4 millió talált gazdára.

Az összefoglaló grafikon itt nézhető meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr8712473097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása