A fotó fényesebbik fele

100 megapixel repül majd az égen

2017/04/26. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Ha idén megjelenik végre a DJI és a Hasselblad közös drónos platformja.

dji-ronin_hassy-h6d.jpg

Megszoktuk, hogy ha drónozásról van szó, akkor többnyire valami videokamera kerül a repülő szerkezet alá. Ennek ellenére a légifotónak is van létjogosultsága, főleg ha olyan top minőségű, mint amit ezek ketten tudnak kínálni nekünk. A legismertebb dróngyárosként elhíresült DJI tavaly a Hasselbladdal kötött együttműködést, melynek egyik gyümölcse egy közös fényképezőgép platform lesz a svédek legfejlettebb fényképezőgépe, a 100 megapixeles, középformátumú H6D-100c reptetésére. Gyakorlatilag egy DJI M600 Pro hatmotoros masinára szerelt Ronin-MX gimbalról van szó, melyen a fényképező is folyamatosan távirányítható a földről a DJI GO applikáció segítségével.

Mindezek persze külön is beszerezhető, már létező eszközök, de 2017 harmadik negyedévétől, valamivel olcsóbban, csomagban is megvásárolhatók lesznek. Mondjuk kíváncsi leszek az árengedményre, hiszen ez a szett külön-külön beszerezve, objektív nélkül is simán eléri a 40 ezer dollárt. Valószínűleg nem minden égen repül majd az a 100 megapixel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr4212456237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása