A fotó fényesebbik fele

Kiakadtak a szülők a photoshopolt játékra

2016/12/12. - írta: Budai Petur

(Ezt figyeld!)

A való életre nevel(né) az ovisokat ez a szerepjáték?photoshoped_happy_hour_toy.jpg

A karácsony közeledtével a gyártók tényleg nem tudják már, milyen újabb őrült játékot adjanak el a szinte mindenre vevő szülőknek, de a 3 év fölöttieknek szánt kocsmai szetten azért elég sokan kiakadtak az érzékenyebbek közül. A probléma csak az, hogy a valóságban nincs ilyen gyerekjáték.

A fenti képet egy Adam Padilla (adam.the.creator) nevű mókagyáros/blogger/brand szakértő photoshopolta össze és tette fel az Instagramra, "Ki szeretne ilyet karácsonyra?" felirattal és szmájlikkal körítve. A "Happy Hour Playset" a doktoros, boltos és barkácsolós szerepjáték világ mellé megidézné az egyedi kocsmai hangulatot is, bárpulttal, bárszékekkel és műanyag sörösüvegekkel. 

Adam egyébként rendszeresen készít hasonló félrevezető képeket az ismert márkák csomagolási stílusait felhasználva, kiforgatva. Ez a kép azonban valamivel nagyobb karriert futott be a többinél, és a poén környezetből kikeveredve sokan igaznak gondolták. Az állítólagos gyártó közösségi oldalán el is kezdtek szállingózni a felháborodott szülői és nagyszülői kommentek, és a cégnek külön kellett magyarázkodnia, hogy semmi közük ehhez a (kamu)játékhoz. A hírnek a CBS News is szentelt egy rövid összefoglalót.

A készítő reméli, hogy az eset inkább kreatív gondolkodásra ösztönzi az embereket, mintsem bármit tényként fogadjanak el, amit az interneten találtak. Egy nemrég publikált felmérés szerint ez egyelőre csak ábránd.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr4512042419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fun-tom 2016.12.13. 14:14:22

És azok az emberek köztünk élnek, akik az ilyet benyalják, ráadásul szavazati joguk is van.

Bobby Newmark 2016.12.13. 14:53:25

@fun-tom: Nekem erre az a szólás jut eszembe, hogy "Tudod milyen hülye az átlagember? Na, definíció szerint a fele annál hülyébb."
süti beállítások módosítása