A fotó fényesebbik fele

Túltolták a szűrőtartót

2016/08/30. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

a Wine Country Camera teljesen megreformálná az eddig egyszerűnek számító szűrőtartós megoldást.wcc_filter_holder.jpg

A Wine Country Camera nevű amerikai cég egy újfajta szűrőtartót készül piacra dobni, terveik szerint a szeptemberi Photokinán. A termék biztos nem az egyszerűségéről lesz híres, és az már most látszik, hogy nem is az olcsóság volt a legfőbb szempontjuk. 

A tartó ugyanúgy hagyományos sínes megoldású, mint a korábbiak, kivéve saját polárszűrőjét, mely a hátsó részén kialakított vájatba illeszkedik és egy külön tekerőgombbal forgathatjuk a kívánt pozícióba. A sínek oldalán fából kialakított fogantyúk találhatók maguk a szűrőlapok pedig saját keretükben csúsztathatók be, és kioldó gombokkal vehetjük ki, vagy tolhatjuk odébb őket. Szerencsére a tartókeretek használhatók a meglévő 10x10, vagy 10x15 cm-es szűrőlapokkal is.

Nagyon szép és néhány téren valóban kényelmesebb megoldás. Kérdés, hogy lesz-e erre igény és mennyiért?

Az alábbi videóból minden kiderül a működéséről.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr911662430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása