A fotó fényesebbik fele

Európa megszerette a Huaweit

2016/07/27. - írta: Budai Petur

(Piac)

Megvette lábát a gyártó csúcsmobilok piacán.huawei_p9.jpg

Közzétette idei első féléves üzleti eredményeit a Huawei, melyek igen rózsás jelent festenek. Európában igen komoly növekedést ért el a cég a csúcsmobilok piacán, és teljes összbevételük is több mint 40%-kal haladta meg a tavalyit. Az 500-600 dolláros mobilok piacán a részesedésük 10%-ra nőtt. Az Egyesült Királyságban, Német-, és Franciaországban az okostelefonok több mint 15%-a Huawei, de legerősebbek még mindig Kínában, ahol 18,6%-os ez az arány. 

Az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest összességében 25%-kal több telefont adott el a cég, ami főleg annak fényében számít kiemelkedőnek, hogy a mobil eladások világszerte "csupán" 3,1%-kal nőttek.

A Huawei kb. 60,5 millió darab telefont adott el az első félévben. A Mate 8 modellből kb. 65%-kal többet vettek mint elődjéből a P9 csúcsmobiljuk pedig igazi sikersztori, hiszen eddig 4,5 millió fogyott belőle, ami 120%-kal több a korábbi változatnál.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr818917220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása